Je administratie in een kwart van de tijd op orde

Bouwstoffen Unie

In onze cases laten we je zien welk werk Exsion voor klanten verzet. Herken je jullie in een case, en zou je graag in contact komen met een referentie? Laat het ons weten, dan brengen we jullie in contact.

Van bron tot bouwplaats

Hun wereld

Het werk van Bouwstoffen Unie is bouwtoelevering ‘van bron tot bouwplaats’. Met een eigen vloot rivierschepen en loswalkades verspreid door Duitsland en Nederland, verzorgen ze de lange reis van hun producten. Op veel van de bouwplaatsen die je in Nederland tegenkomt liggen de producten die Bouwstoffen Unie daar heeft afgeleverd. 

Tijd winnen in de kleine dingen

Hun uitdaging

De handel in bouwgrondstoffen is behoorlijk ingewikkeld. Het orderproces rekent niet alleen in kuub en tonnen, er moet onder meer rekening worden gehouden met prijsafspraken, verhuur van schepen en zelfs rivieronderhoud. Voor bulkhandel -waarin de marges toch al zo beperkt zijn- is het belangrijk geen kostbare tijd kwijt te raken aan gestoei met het orderproces.

Ingewikkeld simpel maken

Ons inzicht

Wij werken vaker met grondstofleveranciers en weten uit ervaring dat het een hele verlichting is om het complexe van hun handel eenvoudig te maken. Bouwstoffen Unie houdt in de administratie per schip een dossier bij. Alle handelingen van een schip -of je nu loswaltoeslag betaalt of aan de verhuur van een schip verdient- kun je omzetten in eenheden waarmee Dynamics NAV en Exsion Reporting kunnen rekenen.

Tijd voor belangrijkere zaken

Het resultaat

Deden de controllers van Bouwstoffen Unie vroeger weken over het verzamelen van sommige management rapporten, nu duurt dat nog maar dagen. Exsion is via Dynamics zowel vanaf het water als vanaf kantoor toegankelijk. Nu houdt Bouwstoffen Unie tijd over om zich op zaken te richten die écht belangrijk zijn.

Waar anderen stoppen gaat Exsion Reporting door

Bouwstoffen Unie werkt met een branchegerichte add-on op het Microsoft Dynamics platform. Waar andere reporting en BI oplossingen alleen passen op het platform, past Exsion Reporting juist op Dynamic add-ons. Zo heb je dus echt aan één oplossing genoeg!

Neem contact met ons op